Hyviä asioita tapahtuu, kun niiden antaa tapahtua

Silva Mertsola

Mertsola Silva
306

Silva Mertsola

27 v. konsultti, valtiotieteiden kandidaatti

Helsinki, Merihaka

+358445532295

Olen merihakalainen konsultti, joka viettää päivät rakentaen parempaa julkista hallintoa, illat lukien Hayekia ja Friedmania ja viikonloput joko laiskotellen tai väitellen. Pyrin kävelemään 10 000 askelta päivässä ja muuttamaan mielipidettäni, kun kuulen parempia argumentteja.

Asuttuani monta vuotta Kööpenhaminassa palasin pari vuotta sitten takaisin rakkaaseen Helsinkiin. Tänään on helpompaa kuin koskaan muuttaa ulkomaille ja perustaa elämä toiseen suurkaupunkiin. Haluan olla mukana rakentamassa Helsinkiä, joka on kansainvälisesti houkutteleva, ja jonne ihmiset haluavat palata.

Mietin työkseni, miten julkisen hallinnon prosesseja ja rakenteita tulisi uudistaa, jotta julkinen sektori toimisi paremmin kuin tänään. Haluan päivittää kaupungin toimintatapoja 2020-luvulle, jotta Helsinki olisi entistä modernimpi ja ketterämpi toimija.

Uskon, että Helsinkiin mahtuu kaikki. Tehdään yhdessä Helsingistä rennompi, vauraampi, empaattisempi ja hauskempi kaupunki!

Olen Silva,

Merihakalainen konsultti, joka viettää päivät rakentaen parempaa julkista hallintoa, illat lukien Hayekia ja Friedmania ja viikonloput joko laiskotellen tai väitellen. Pyrin kävelemään 10 000 askelta päivässä ja muuttamaan mielipidettäni, kun kuulen parempia argumentteja.

Helsinkiin mahtuvat kaikki

Helsinki on maantieteellisesti iso kaupunki, jonka persoonalliset kaupunginosat tarjoavat jokaiselle jotakin. Stadiin mahtuvat niin lapsiperheet kuin teknobileet, niin pyörät kuin autot.

1. Arki kuntoon panostamalla peruspalveluihin: varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, terveydenhuollosta, sosiaalipalveluista ja vanhustenhoidosta ei tingitä. Kaupungin tulee taata ihmisille mahdollisuuksien tasa-arvo. Tämä edellyttää, että huolehdimme heikoimmassa asemassa olevista – niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

2. Tehdään Helsingistä suurkaupunki kasvattamalla asuntokantaa niin kantakaupungissa kuin keskustan ulkopuolella. Helsingissä voidaan rakentaa tiiviimpää ja hieman korkeampaa ilman, että viihtyvyys kärsii.

3. Kehitetään järkeviä liikenneratkaisuja rakentamalla keskustatunneli, kuoppaamalla järjettömät Kruunuvuorensillat ja pelastamalla Malmin pienlentokonekenttä niin, että se säilyy lentokäytössä.

Kaupunki, jossa luotetaan ihmisiin

Hyviä asioita tapahtuu, kun niiden annetaan tapahtua. Kaupunginvaltuuston tulee luottaa helsinkiläisten kykyyn luoda ja yrittää – ei vaikeuttaa tekemistä turhalla byrokratialla. 

4. Paras tapa elvyttää ja auttaa ihmisiä on verojen laskeminen ja sääntelyn keventäminen. Korona-aika on kohdellut monia kaltoin ja työttömyys on Helsingissä hurjan korkea. Tämä johtaa inhimilliseen kärsimykseen. Nyt jos joskus on tärkeää laskea kuntaveroa. 

5. Annetaan perustaa yrityksiä sinne, missä niille on kysyntää. Joustavoitetaan rakennusten käyttötarkoituksen määrittämistä ja muuttamista. Paras tapa elävöittää koronan runtelemaa kaupunkia on helpottaa uuden luomista. 

6. Mahdollistetaan elävä kaupunkikulttuuri sallimalla luova kaupunkitilan käyttö. Tämä ei tarkoita talojen valtaamista – Helsinkiä voidaan elävöittää hölläämäällä sääntöjä ja vuokraamalla välitilassa olevia rakennuksia kaupunkilaisten käyttöön.

Luodaan kestävää, vaalitaan vanhaa

Ilmastonmuutoksen vastainen taistelu käydään kaupungeissa. Kestävyys tulee ottaa huomioon kaikessa. Samalla kaupungin kulttuuriperintöä ja uniikkia luontoa tulee suojella.

7. Helsingin on nollattava hiilijalanjälkensä ja sopeduttava ilmastonmuutokseen. Otetaan käyttöön edisyksellisiä toimia, kuten kiinteistöveroon ilmastoalennus, edistetään pienydinreaktorien käyttöönottoa ja toimeenpannaan Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelma aikataulussaan.

8. Vaalitaan vanhaa ja rakennetaan kaunista: pelastetaan Lapinlahti yhteistyössä yksityisen sektorin kanssa, suojellaan siirtolapuutarhoja ja rakennetaan alueita ja arkkitehtuuria, jotka kestävät aikaa.

9. Tehdään Helsingistä maailman luontopääkaupunki. Helsingin kansainvälisesti erottava tekijä on kaupungin uniikki luonto ja merellisyys. Perustetaan uusia uimapaikkoja, tehdään luonnosta saavutettavaa ja annetaan eri toimijoiden keksiä uusia tapoja avata luontoa kaupunkilaisten ja turistien käyttöön.

LIITY KOKOOMUSNUORIIN!

Tule mukaan päättämään, miltä Suomi näyttää huomenna. Haluamme olla rakentamassa kannustavaa, välittävää ja jokaista yksilöä kunnioittavaa yhteiskuntaa.

Liity Kokoomusnuoriin!

Vieritä ylös