Hyvinvointia ja kehitystä yhteistyöllä

Pajala Erno
544

Erno Pajala

29 v. Opiskelija, KTK

Jyväskylä, keskusta

Olen 28-vuotias Jyväskyläläinen, joka on alun perin Muuramesta. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätiedettä maisteriohjelmassa. Samalla työskentelen tekstiilihuoltajana. Olen kiinnostunut kaikenlaisista peleistä.

VAALITEEMANI

Jyväskylä on opiskelijakaupunki, mutta ei valmistuneiden opiskelijoiden kaupunki. ”Jyvääskylää” pitäisi viedä yliopiston ja kaupungin välistä yhteistyötä lisäävään suuntaan ja osallistaa paikallisia yrityksiä tähän prosessiin niin paljon kuin mahdollista. Innovaation määrä kun on tähtitieteellinen.

Pitovoima
Suuri osa valmistuvista opiskelijoista muuttaa töiden perässä toisille paikkakunnille. Jyväskylään muuttaa asukkaita vain hieman enemmän, kuin vastaavasti muuttaa täältä pois. Tämä johtuu nähdäkseni opiskelijoista ja kehnosta uran aloittamisen tarjoavista työpaikoista. Pitovoimaa tarvitaan tällöin lisää. Isoin syy pois muuttamiselle on työ, mutta myös ihmissuhteet vaikuttavat paljon asumispäätökseen. Kaverit, työtarjonta ja kaupungin imago vaikuttavat tähän päätökseen. Vetovoimaa Jyväskylällä on jonkin verran, mutta pitovoimaa tarvitaan lisää!

Yhteistyö
Jyväskylässä toteutetaan huippututkimusta yrittäjyyden saralla, mutta tämä tutkimus helposti jää akateemisiin piireihin, eikä päädy yrittäjille asti avuksi. Jyväskylässä on paljon yrittäjyyttä ja korkeakouluista valmistuville työllistymistä tukevia tapahtumia. Kuitenkin suuri osa ammattikoulusta valmistuvista ryhtyy myös yrittäjiksi. Iso osa yrityksistä, jotka esittelevät työllistymismahdollisuuksia sijaitsevat Etelä-Suomessa. Jyväskylä voisi toimia välittäjänä valmistuvien opiskelijoiden ja yritysten välillä. Tällöin yritykset saisivat lisää huipputyövoimaa ja uusinta tutkimustietoa, oppilaitokset lisää tutkimuskohteita, yhteistyöyrityksiä harjoitteluja varten, rahoitusta, sekä opiskelijat työllistymismahdollisuuksia ja tukea, apua ja tietotaitoa oman yrityksen perustamiseen.

Digitalisaatio
Maailma ottaa ja digitalisoituu hurjaa vauhtia. Hyvin johdettu ja toteutettu digitalisaatio vähentää kustannuksia ja tuo uusia mahdollisuuksia jokaiselle. Useita palveluita voidaan digitaalistaa, mutta kaikki käyttäjät pitää ottaa huomioon omalla tavallaan, turvallisuus ja helppokäyttöisyys etusijalla. Digitalisaatiota tarvitaan ja sitä pitää tukea, sillä se vie kaupunkiamme järkevään ja kilpailukykyiseen suuntaan.

LIITY KOKOOMUSNUORIIN!

Tule mukaan päättämään, miltä Suomi näyttää huomenna. Haluamme olla rakentamassa kannustavaa, välittävää ja jokaista yksilöä kunnioittavaa yhteiskuntaa.

Liity Kokoomusnuoriin!

Vieritä ylös