Rakentevaaa politiikkaa

.

Ruokolainen Marko
565

Marko Ruokolainen

27 v. Kiinteistömanageri, rakennusinsinööri

Jyväskylä, Kekkola

Olen 27-vuotias syntyperäinen jyväskyläläinen nuorimies. Koulutukseltani olen rakennusinsinööri ja työskentelen kiinteistömanagerina. Urallani olen myös toiminut rakennuttajana, rakennustyömaiden valvojana sekä rakennusterveysasioiden parissa niin suunnittelijana kuin kuntotutkijanakin. Ydinteemojani ovat kaupunkikuvan kehittäminen, yrittäjyys ja sen tukeminen sekä nuorten ongelmiin reagoiminen.

MARKO

Olen käynyt peruskouluni Jyväskylän Norssissa, suorittanut elektroniikka-asentajan tutkintoni Jyväskylän ammattiopistossa, varusmiespalveluksen Tikkakosken lentosotakoulussa ja viimeisimpänä valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi. Asun tällä hetkellä omistusasunnossa Jyväskylän Kekkolassa aivan yrttisuon perhepuiston tuntumassa.

Työurani aikana olen muun muassa ollut mukana paikkallisen pienyrityksen kasvutarinassa, työskennellyt sisäilmaongelmaisten koulujen ja päiväkotien korjaushankkeissa sekä ollut rakennuttamassa muun muassa liikuntatiloja meidän nuorille. Nykyisessä tehtävässäni kiinteistömanagerina vastaan eräiden Jyväskylän näkyvimpien kiinteistöjen pyörittämisestä.

Uskon, että yhteiskunnan tulee tarjota mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet menestyä. Tiedän kuitenkin omasta kokemuksestani, että kaikki eivät ole lähtökohdiltaan samalla viivalla. Olen itse asunut valtaosan lapsuudesta ja nuoruudestani melko vaatimattomissa oloissa, eikä tie menestykseen elämässä ollut aina itsestäänselvä. Ymmärrän siis hyvin myös vähävaraisista oloista lähtöisin olevien tilanteen, olen myös nähnyt läheltä avuntarpeen, joka eksyksissä oleviin nuoriin kohdistuu.

Luottamustehtäviä minulla on ennestään muun muassa taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajuus. Saan energiaa luonnosta, matkailusta sekä uusien paikkojen löytämisestä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Olen luonteeltani sosiaalinen ja kansainvälinen ihminen. Urheilussa lempilajejani ovat kamppailulajit sekä voimaharjoittelu.

VAALITEEMANI

Jyväskylässä lapsesta asti kasvaneena koen velvollisuudentunnetta kotikaupunkimme elinvoimaisuuden puolustamiseen. Olen sitä mieltä, että ensisijaisesti jokaisella menestyvällä kaupungilla on oltava uskottava, turvallinen ja viihtyisä keskusta-alue. Keskusta on kaupungin sydän – ja Jyväskylän keskusta kaipaa elävöittämistä. Asuntokannan lisääminen ei yksistään riitä, vaan yrityksille täytyy olla tarpeeksi houkuttelevia toimitiloja tarjolla, jotta myös pienyrittäjät pärjäävät keskusta-alueella. Myös julkisia palveluita, kuten turvallisia nuorisotiloja, on lisättävä.

Lupaan aktiivisesti edesauttaa Jyväskylän kehittymistä houkuttelevaksi kasvukeskukseksi. Kannatan esimerkiksi uuden konserttisalin rakentamista Lutakkoon. Uskon, että rohkeilla investoinneilla ja kaupunkikuvaa uudistavalla rakentamisella Jyväskylällä on hyvä mahdollisuus säilyttää paikkansa Suomen parhaimpien kaupunkien joukossa.

Visioni on mahdollistaa taloudellisesti kannattava ja aktiivinen yhteiskunta, jossa menestyminen sekä pohjoismaalaiset arvot kulkevat käsi kädessä. Haluan edesauttaa erityisesti kotimaisten ja paikallisten yritysten mahdollisuuksia menestymiseen, sillä se on mielestäni kestävä tie työpaikkojen sekä yhteisen vaurauden luomiseen. Menestyvän kaupungin on oltava houkutteleva myös nettoveronmaksajille, ihmisille, jotka tulevat tänne työskentelemään ja yrittämään. Vain siten on meillä pitkässä juoksussa mahdollisuus myös elättää niitä, jotka eivät itse pysty itseään elättämään.

Koska kokonaisveroaste on meillä jo yksi maailman kovimmista, en kannata verojen nostamista kuin vain pakottavissa tilanteissa, kuten yhteiskunnalle kriittisten palveluiden turvaamiseksi. Ahkeria ihmisiä ei tulisi rankaista ansaitsemisesta.

Paikallisia yrityksiä voimme auttaa esimerkiksi kilpailuttamalla pienempiä kokonaisuuksia rakennus- ja infrahankkeissa, jolloin myös pienemmillä yrityksillä on mahdollisuus tehdä tarjous urakkaan. Terassilupien myöntämistä on helpotettava, sillä tällä hetkellä isot ketjut dominoivat katukuvaa, eikä pienillä ravintoloilla ole riittävän hyviä mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa terassilla. Kaupungin tärkein tehtävä olisikin osata kuunnella yrittäjiä ja reagoida aktiivisesti heidän esittämiin epäkohtiin ja kehitysideoihin.

Lisäksi lupaan pitää nuorten päihde- ja mielenterveysongelmien hoidon ja ennaltaehkäisyn puolia. Nuorissa on tulevaisuus, joten heihin kannattaa investoida. Ajoissa ongelmiin puuttumalla voidaan eksyksissäkin olevista nuorista saada yhteiskuntakelpoisia yksilöitä.

LIITY KOKOOMUSNUORIIN!

Tule mukaan päättämään, miltä Suomi näyttää huomenna. Haluamme olla rakentamassa kannustavaa, välittävää ja jokaista yksilöä kunnioittavaa yhteiskuntaa.

Liity Kokoomusnuoriin!

Vieritä ylös