Ursin Manu
100

Manu Ursin

19 v. Abiturientti

Kouvola, Lautaro

Olen 19-vuotias tänä vuonna lukion päättävä kouvolalainen nuori. Mielestäni nuoret ovat jäänet taka-alalle heitä koskettavien asioiden hoidossa. Pyrinkin saamaan muita minun ikäisiäni kiinnostumaan päätöksenteosta ja siihen vaikuttamisen mahdollisuuksista.

Lasten ja nuorten koulutus sekä liikunta tulisi olla viimeisiä, joista tingitään. Koulutus avaa mahdollisuudet tulevaisuuden rakentamiselle.

Minusta

Olen 19-vuotias tänä vuonna lukion päättävä kouvolalainen nuori. Mielestäni nuoret ovat jäänet taka-alalle heitä koskettavien asioiden hoidossa. Pyrinkin saamaan muita minun ikäisiäni kiinnostumaan päätöksenteosta ja siihen vaikuttamisen mahdollisuuksista. Lasten ja nuorten koulutus sekä liikunta tulisi olla viimeisiä, joista tingitään. Koulutus avaa mahdollisuudet tulevaisuuden rakentamiselle.

Olen kokenut kouluhistoriani aikana kahdet opetushenkilöstön lomautukset. Toinen näistä lomautuksista osui abivuoteeni. Omien sekä kanssaopiskelijoiden kokemusten perusteella lomautuksilla oli suuri vaikutus osaamiseen. Olemme kuitenkin korkeakouluhaussa muiden paikkakuntalaisten kanssa samassa hakuprosessissa, ja lomautukset asettavat meidät eriarvoiseen asemaan heidän kanssaan. Liikunta puolestaan parantaa kansanterveyttä ja on oiva tapa verkostoitumiseen, sekä tuttavapiiri laajenee. Jokainen nuori ansaitsee oikeuden koulunkäyntiin ja liikuntaharrastuksiin.

Nuorten äänestysaktiivisuus on erittäin alhainen. Nukkuvana äänestäjä voi ajatella antavansa äänensä sille kenet vähiten valtuustoon haluaa. Ehdolle asettumalla haluan myös rikkoa ennakkoluuloja, ettei nuorena voisi pyrkiä vaikuttamaan. Siksi kannustankin äänioikeutettuja nuoria äänestämään tulevissa vaaleissa. Loppuun kulutettu lausahdus: ”Nuorissa on tulevaisuus!”, ei pidä paikkaansa, mikäli emme itse sitä toiminnallamme toteuta.

LIITY KOKOOMUSNUORIIN!

Tule mukaan päättämään, miltä Suomi näyttää huomenna. Haluamme olla rakentamassa kannustavaa, välittävää ja jokaista yksilöä kunnioittavaa yhteiskuntaa.

Liity Kokoomusnuoriin!

Vieritä ylös